Contact
info@pre-lite.nl
+31(088) 2366050

TL-verlichting binnenkort verboden in Europa

Europa verbiedt komende jaren TL-verlichting en andere lampen die veel stroom verbruiken. Wetgeving hiervoor is in de maak. Het noodzaakt bedrijven, VvE’s, woningcorporaties, scholen en parkeergarages om vaart te maken met de overstap naar LED-verlichting. 

Giftig kwik en hoog verbruik 

TL-verlichting bevat de giftige stof kwik. Dit is een van de redenen voor Europese landen om tot een verbod over te gaan. Verder past het verbod in de energietransitie en de prioriteit die landen hieraan geven. Lampen op basis van oude technologie zoals TL- en gloeilampen verbruiken veel stroom en gaan minder lang mee. 

Vervanging door LED-verlichting

Vervanging voor LED-verlichting is de eenvoudigste oplossing om aan de wet- en regelgeving te blijven voldoen. Én om tot wel 80% stroom te besparen op de energierekening. Bedrijven, VvE’s en woningcorporaties doen er verstandig aan niet te wachten tot het verbod daar is. Grondstoffenschaarste en transport zijn al een tijd een uitdaging voor producenten. Uitstel betekent daardoor mogelijk achter het net vissen.

Doorrekenen business case 

Heeft jouw pand nog oude armaturen hangen? Laat ons dan een gratis bespaarscan uitvoeren om de business case van vervanging door te rekenen. We laten zien hoeveel je kunt besparen met LED-verlichting en slimme bewegingssensoren.    

Ik wil de business case laten doorrekenen
Onder nieuwsitem

Eerdere Nieuwsberichten

Pre Lite.nl

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u dan in!

Blijf op de hoogte van interessante informatie en nieuwe producten

U hebt u succesvol ingeschreven!