Contact
info@pre-lite.nl
+31(088) 2366050

80% besparen op de VvE-energierekening?

Het begon uit ergernis over tl-verlichting die bijna 24 uur per dag aanstond. Het leidde tot een kostenbesparing van zo'n 80% op verlichting in openbare ruimtes. Ontdek het verhaal van Jan van Hoeijen, voorzitter van VvE Kruisbeklaan uit Bilthoven.

Geen nachtlampje meer nodig 

‘’Toen ik hier 5 jaar geleden kwam wonen, viel mij direct de tl-verlichting in de portieken op’’, aldus Van Hoeijen. Die stond bijna 24 uur per dag aan en gaf ontzettend fel licht. Vooral 's nachts was dit erg hinderlijk: ‘’Als je uit bed kwam hoefde je op de gang geen lamp meer aan te doen: alles was al verlicht.’’

Win-winsituatie 

Van Hoeijen is VvE-voorzitter en besloot op zoek te gaan naar een oplossing. Hoewel het begon met ergernis, speelde het belang dat hij hecht aan verduurzaming ook zeker een rol. Zijn zoektocht leidde hem naar Pre-Lite. Die adviseerden LED-verlichting met bewegingssensoren. De win-winsituatie die dit opleverde sprak de VvE meteen aan. De felle verlichting verdween de energiekosten gingen omlaag en het gebouw kreeg een betere uitstraling. 

Veilig gevoel 

Pre-Lite voorzag alle openbare ruimtes van LED-verlichting met bewegingssensoren. Daardoor is het 's nachts in principe donker is, maar met behoud van het veilige gevoel. Van Hoeijen: ‘’De lichtopbrengst is goed en de trappen zijn verlicht, wat zorgt voor een heel veilig gevoel.’’ De VvE waardeert verder dat ze bij Pre-Lite direct hulp krijgen als er een keer iets is: ‘’de lijnen zijn kort’’.  

80% kostenbesparing

Van Hoeijen pakte na enige tijd de rekenmachine erbij. Conclusie: vergeleken met de vorige verlichting in openbare ruimtes bespaart de VvE bijna 80%. Hij raadt dan ook iedere VvE aan om de verlichting in  gemeenschappelijke ruimtes onder de loep te nemen. ‘’En als je dan voor LED gaat, schakel dan Pre-Lite in. Echt een prettige partij om zaken mee te doen.’’ 

Mijn VvE wil ook advies!
Naam(Vereist)

Eerdere Nieuwsberichten

Pre Lite.nl

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u dan in!

Blijf op de hoogte van interessante informatie en nieuwe producten

U hebt u succesvol ingeschreven!