Contact
info@pre-lite.nl
+31(088) 2366050

Pre-Lite zorgt voor energiebesparing en wooncomfort bij servicecomplex 'Stoephout' in Wassenaar

Het landgoed Stoeplaan bevindt zich in Wassenaar-Zuid. Op dit unieke landgoed staat serviceflat Stoephout, speciaal ontworpen voor mensen die meer willen genieten van hun vrije tijd in een bepaalde levensfase. De bewoners kunnen genieten van een prachtig uitzicht op het Clingenbosch.

Landgoed Stoeplaan ligt midden in een mooie villawijk, niet ver van het centrum van Wassenaar. Deze serviceflat biedt alles wat je van een servicecomplex mag verwachten. Echter, de serviceflat is gebouwd in 1969 en het werd daarom hoog tijd  dat de verlichting aangepast moest worden aan de eisen van deze tijd. Pre-Lite kwam met een helder plan en het werd direct duidelijk dat er veel winst was te behalen met de vervanging van de meer dan 50 jaar oude armaturen. Een eenvoudige rekensom gaf de doorslag om over te stappen naar slimme armaturen van Pre-Lite. Dit was een verstandige keuze omdat dit niet alleen zorgde voor een enorme energie- en kostenbesparing, maar ook voor meer comfort en veiligheid.

De slimme sensoren zijn zo afgesteld dat de verlichting op de etages van de bewoners na 30 seconden wordt uitgeschakeld als er geen beweging wordt gedetecteerd. Dit is heel logisch, want waarom zou je het licht laten branden als er niemand aanwezig is? Hetzelfde geldt voor het trappenhuis. In overleg met de bewoners wordt ook hier de verlichting na 30 seconden uitgeschakeld. Gelukkig wordt het niet helemaal donker, want de slimme armaturen zijn zo ingesteld dat het licht continu op 10% van het maximale niveau brandt. Dit is voldoende om je te oriënteren en te zien waar je heen wilt, vooral in de donkere periode van het jaar. Als er beweging wordt gedetecteerd, gaat het volume van de verlichting omhoog. Zo hoef je nooit in het donker te lopen en dat geeft een prettig en veilig gevoel.

In de berging is gekozen voor een langere tijd, hier blijft de verlichting 3 minuten branden. Deze tijd is per zone en armatuur aanpasbaar. Zo efficiënt kan een slimme oplossing zijn. Dit draagt bij aan een fijne woonomgeving, precies wat je verwacht van servicecomplex 'Stoephout'.

Ook behoefte aan informatie over onze slimme oplossingen?
Onder nieuwsitem

Eerdere Nieuwsberichten

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u dan in!

Blijf op de hoogte van interessante informatie en nieuwe producten

U hebt u succesvol ingeschreven!