Contact
info@pre-lite.nl
+31(088) 2366050

Goedkope Lening energiebesparing voor LED-verlichting scholen

Er is per direct 5 miljoen euro beschikbaar voor scholen om LED-verlichting te plaatsen, met een lening van het Nationaal Energiebespaarfonds. Het fonds start de pilot “Scholen Energiebespaarlening”.

Nederland telt ongeveer 8.000 basis- en middelbare scholen. De meeste van deze gebouwen zijn nog niet verduurzaamd. De Tweede Kamer heeft minister Ollongren opgeroepen de meest energie-onzuinige schoolgebouwen te verduurzamen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft daarop het “Nationaal Energiebespaarfonds” gevraagd hier invulling aan te geven door het opzetten van een pilot.

Met de pilot wordt onderzocht of de verduurzaming van schoolgebouwen met behulp van een aantrekkelijke lening tot een versnelling kan komen. Voor de pilot hebben het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Rabobank samen 5 miljoen euro beschikbaar gesteld.
De “Scholen Energiebespaarlening” kent een looptijd van 15 jaar met een vaste lage rente. De lening kan vooralsnog gebruikt worden voor 5 energiebesparende maatregelen:
LED-verlichting, zonnepanelen, isolatie van gevel/spouwmuur, dakisolatie, en energiemanagementsystemen.

 

Pre-Lite helpt scholen om energie te besparen en leer- werkprestaties te verbeteren

Verlichting van hoge kwaliteit in onderwijsgebouwen zorgt voor:– Verlaging gezondheidsklachten van leerlingen en personeel;
– Minder ziekteverzuim van leerlingen en personeel;
– Verhoging welzijn en verbetering (leer/werk)prestaties van leerlingen en personeel.

Tot slot levert een energiezuinige, gezonde, duurzame school maatschappelijk gezien een bijdrage aan een duurzame wereld en is daarmee een statement aan leerlingen en de omgeving.
De ervaring en kennis van Pre-Lite staat garant voor gezonde en duurzame verlichting in de onderwijssector.
Pre-Lite levert de hoogste kwaliteit verlichting tegen zeer concurrerende prijzen en de beste garantie.

Onder nieuwsitem

Eerdere Nieuwsberichten

Pre Lite.nl

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u dan in!

Blijf op de hoogte van interessante informatie en nieuwe producten

U hebt u succesvol ingeschreven!