Contact
info@pre-lite.nl
+31(088) 2366050

Van het kastje naar de muur voor led-verlichting?

‘’Daarvoor moet je bij de fabrikant zijn’’. Niet wat u wilt horen van de installateur als de led-verlichting na een jaar stuk gaat. Het is wel wat in de praktijk vaak gebeurt. Fabrikant, aannemer, installateur en onderhoudspartij wijzen al snel naar elkaar bij problemen met led-verlichting. Hoe voorkomt u dat u van het kastje naar de muur wordt gestuurd? 

Tip 1: Kijk vooraf kritisch wie wat (niet) doet

Laat u led-verlichting installeren? Dan krijgt u al snel te maken met veel partijen. Bijvoorbeeld: de fabrikant levert verlichting die de installateur vervolgens plaatst. Mogelijk ook nog in opdracht van een aannemer die aan het pand werkt. Vervolgens neemt een andere partij het onderhoud voor zijn rekening. Kijk voordat u contracten tekent goed waar welke verantwoordelijkheid begint en eindigt. Zo voorkomt u dat de rekening bij u belandt als er iets mis gaat.   

Tip 2: Werk zo veel mogelijk met 1 partij voor led-verlichting

Met tip 1 zorgt u dat iedere partij zijn verantwoordelijkheid neemt. Wilt u het uzelf makkelijker maken? Kies dan voor een partij die alles onder één dak heeft. Een one-stop-shop zoals dat zo mooi heet. Er zijn partijen die productie, installatie en onderhoud allemaal zelf regelen. Daarmee weet u zeker dat u kwaliteit krijgt. En dat die partner zich van A tot Z verantwoordelijk voelt. Dat scheelt een hoop gedoe, tijd en geld. 

Tip 3: Check hoe het zit met garantie en service 

De meeste partijen geven een jaar garantie op hun werk. Maar wat nu als op dag 366 de led-verlichting stuk gaat? Wie komt er dan repareren en wie betaalt de rekening? Er zijn grote verschillen in de mate van garantie en service die led-verlichtingspartijen leveren. De een leeft volgens de letter van het contract, de ander komt ook met plezier bij u langs als de formele garantietermijn voorbij is. Let hier dus op als u partijen vergelijkt.   

Benieuwd hoe het anders kan?

Anders dan van het kastje naar de muur: het bestaat. Wilt u weten of u risico loopt op gedoe? Neem dan contact met ons op. Wij lichten met plezier de contracten voor u door. En geven aan waar u kansen laat liggen om kosten te besparen op leveranciermanagement. Dat is gratis voor u als vaste abonnee van deze nieuwsbrief. 

Ik ben benieuwd of ik kansen laat liggen
Onder nieuwsitem

Eerdere Nieuwsberichten

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u dan in!

Blijf op de hoogte van interessante informatie en nieuwe producten

U hebt u succesvol ingeschreven!