Contact
info@pre-lite.nl
+31(088) 2366050

Bespaar 80% op de energienota

3 tips waarmee VvE-beheerders en woningbouwverenigingen tot 80% besparen op de energienota

Hoe hoog was uw energienota dit jaar gemiddeld per gebouw? En is dat in lijn met wat u vorig jaar rond deze tijd had gebudgetteerd? VvE-beheerders en woningbouwverenigingen maken in dit vierde kwartaal de balans op, en dat leidt soms tot pijnlijke conclusies. Want: de energiekosten rijzen de pan uit. We geven 3 tips om volgend jaar de energienota tot 80% te verlagen … 

Bespaartip 1: Inventariseer hoeveel energie weglekt op oude verlichting 

Zoek allereerst uit waar de energie op de rekening weglekt. De praktijk wijst uit dat verlichting een van de grootste energielekken en dus kostenposten is. Oude TL-armaturen slurpen energie. Maar voordat u actie onderneemt, is het slim eerst de omvang te inventariseren. Hoeveel energie kost de verlichting nu, en vooral: hoeveel kunt u besparen? Op basis daarvan maakt u vervolgens een plan en kunt u realistisch begroten voor 2021.

Bespaartip 2: Installeer led-verlichting die alleen aan gaat als het nodig is 

Door led-verlichting te installeren bespaart u sowieso een enorme hap op de energierekening en onderhoudskosten. Maar als u die de hele dag aan laat staan, laat u nog steeds kansen liggen. Het is niet duurzaam en ook financieel niet aantrekkelijk. Wij zien bijvoorbeeld vaak parkeergarages en gangen waar verlichting dag en nacht aan staat ‘Voor het veilige gevoel’. Dat is ook belangrijk. Maar heeft u wel eens overwogen met sensoren te werken? Het licht gaat aan als het nodig is, bewoners en bezoekers voelen zich veilig. En uw energierekening, die gaat nog verder omlaag.   

Bespaartip 3: Beperk het aantal leveranciers

Hoeveel leveranciers zijn eigenlijk betrokken bij de verlichting die er nu hangt? Een partij die levert, een ander die de led-verlichting installeert, weer een ander die het onderhoud doet … Behalve onoverzichtelijk is het ook duur om met zoveel leveranciers te werken. U loopt namelijk het risico dat iedereen naar elkaar wijst als er iets mis gaat. Want wie belt u als de opgehangen led-verlichting stuk gaat? De partij die u belt voor onderhoud, verwijst naar de installateur. Die u weer  verwijst naar de partij die de armaturen geleverd heeft … Zoek dus één partij die u van levering tot onderhoud alles uit handen neemt. Dat bespaart kopzorgen en geld.

Beginnen met de 1e bespaartip?

Laat dan nog dit najaar een bespaarscan op de verlichting uitvoeren:

 Gratis en vrijblijvend

 Inclusief overzicht bespaarkansen

 Volledig Corona-proof uitgevoerd

Ik heb interesse in een bespaarscan!
Onder nieuwsitem

Eerdere Nieuwsberichten

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u dan in!

Blijf op de hoogte van interessante informatie en nieuwe producten

U hebt u succesvol ingeschreven!