Contact
info@pre-lite.nl
+31(088) 2366050

‘Alsof we in een nieuwe flat wonen’

Woningeigenaren nemen heft in eigen hand voor LED-verlichting 

Al dertig jaar hingen dezelfde halogeenlampen in de flat John Coltraneflat in Almere. Helaas werden die niet zoals wijn beter met de tijd. Na verloop van tijd brak van de ene lamp de houder af en brandde de andere lamp als een dovende nachtkaars. Bij de flatbewoners daalde het gevoel van comfort en veiligheid sterk. Bewoners René en Ko, gepensioneerde onderhoudsexperts, vonden het hoog tijd voor vernieuwing. 

René en Ko; meer dan bewoners

René en Ko zijn al jaren trotse woningeigenaren in de flat. Maar ze zijn meer dan alleen bewoners. De twee handige mannen krijgen namelijk het vertrouwen van hun VvE om zélf onderhoudsuitvoerders te selecteren. Zij vragen offertes van verschillende uitvoerders op. Vervolgens kiezen ze de meest gunstige aanbieder, uiteraard in overleg met de VvE. Dit vertrouwen komt niet uit de lucht vallen: René heeft lang gewerkt als opzichter en werkvoorbereider bij Ymere in Amsterdam. Hij heeft daardoor veel ervaring met aannemers en onderhoud. Ko heeft vergelijkbare werkervaring in onderhoud. ‘Door onze leverancierselectie krijgen we kwaliteit én sparen we onderhoudsbudget uit. Dat geld gebruiken we dan weer voor overig onderhoud of aanpassingen in de flat’, aldus René.

Aan de slag met licht

Als informele complexbeheerders gingen René en Ko aan de slag met de gedateerde verlichting van de flat. Behalve lager comfort en veiligheid werden de energiekosten van de altijd-aan-staande lampen torenhoog, waardoor het bespaarplan voor ander onderhoud in het geding kwam. Het werd tijd voor een nieuwe en duurzame lichtoplossing. ‘Daarbij was het een pré als die lichtoplossing geld bespaarde voor ander onderhoud’.

LED van A tot Z geïnstalleerd

De keuze ging al snel naar LED-armaturen, vanwege de kwaliteit en lange levensduur. René vertelt dat ze normaal aparte aanbieders selecteren voor advies, ontwerp, installatie en afstelling van de verlichting. Dit kost dus altijd veel tijd en geld. Toen kwam een bedrijf op hun pad dat niet alleen LED-armaturen produceerde. Het bedrijf verzorgde namelijk ook de hele plaatsing, installatie en afstelling van verlichting. Door dit totaalpakket was inhuur van meerdere uitvoerders niet nodig. ‘Dit bespaarde ons aan de voorkant van het project al veel tijd en geld’.

Wensen vervullen en tegelijkertijd besparen

Het bedrijf met dit totaalpakket betreft Pre-Lite. René en Ko beschrijven het bedrijf als een fijne partij om mee te werken, met verstand van zaken. Zo adviseerde Pre-Lite over de mogelijkheden van verlichting. Aad Koudijs, eigenaar van Pre-Lite, stelde bijvoorbeeld voor om in plaats van kleine spotjes een paar krachtiger armaturen te plaatsen. Dit zou ook schelen in energiekosten. De lampen speciaal laten ontwerpen was ook een optie. Pre-Lite installeerde de serie Rijn voor de algemene ruimte, de serie IJssel voor de bergingen en de serie Dommel voor de noodarmaturen. Voor plaatsing van de armaturen moest wat bedrading worden verlegd, vertelt René. ‘Ook dat deden ze voor ons’. Daarnaast koppelde Pre-Lite een remote microwave sensor en programmeerde die precies zoals de bewoners wilden. De slimme sensor die ook dimt, is volgens René heel gunstig voor de energierekening: ‘De lampen branden nu voor 20% in plaats van 100%. Ze branden dus niet meer als niemand in de buurt is’.

Service tot ver na levering

Na de afstelling nam Pre-Lite de oude armaturen mee om te recyclen. Ook daarmee besparen de bewoners kosten. ‘En als we toch een andere afstelling van de lampen willen, kunnen we ze altijd bellen. We hebben ook vijf jaar garantie op de armaturen’. René is trots dat het gevoel van veiligheid en comfort in de flat sterker is dan ooit. ‘Alsof we in een nieuwere flat wonen’. Bovendien hebben we inmiddels genoeg geld bespaard om een AED in de flat te plaatsen. ‘Dat is al een prachtig behaald spaardoel. Op naar de volgende!’

Wil je als VvE ook geld besparen én een veilig, comfortabel gevoel in het gebouwd? Neem dan contact op met Aad Koudijs voor een gratis en vrijblijvende bespaarscan. 

Ik wil met mijn VVE ook geld besparen!
Naam(Vereist)

Eerdere Nieuwsberichten

Pre Lite.nl

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u dan in!

Blijf op de hoogte van interessante informatie en nieuwe producten

U hebt u succesvol ingeschreven!