Contact
info@pre-lite.nl
+31(088) 2366050

3 redenen om het licht wat vaker uit te laten

Naar een afspraak vertrekken en het licht in huis aan laten doet bijna niemand, tenzij je het vergeet. Zonde van de energie, slecht voor het milieu. Waarom gebeurt het dan in zoveel gebouwen toch? VvE- en vastgoedbeheerders hebben goede redenen om het licht wat vaker uit te doen.

Reden 1

Er komen weinig mensen in de algemene ruimtes 

Hoe vaak haalt iemand iets uit de berging? En hoeveel bezoekers en bewoners lopen per dag door de parkeergarage? Het zijn er minder dan je misschien denkt. Het licht moet zeker branden als iemand in de algemene ruimte loopt. Maar in 90% van het gebouw kan de LED-verlichting het grootste deel van de dag uit. 

Reden 2

Het is veiliger   

Veiliger met het licht uit, dat klinkt in eerste instantie vreemd. Steeds meer VvE- en vastgoedbeheerders zien de voordelen van bewegingssensoren. Daarmee ‘volgt’ het licht bezoekers van de algemene ruimte. Voor mensen die gewoon naar hun auto lopen is dit perfect. Voor mensen met kwaad in de zin niet, en dat is precies de bedoeling. Het werkt ontmoedigend en voorkomt vandalisme en diefstal.  

Reden 3

Het verlaagt de energiekosten tot 80%

Slim met licht omgaan levert een fikse besparing op tot wel 80%. Bewegingssensoren of de dimstand van armaturen zijn beide goede opties. Afhankelijk van de situatie en hoeveelheid bezoekers kies je wat bij de ruimte past. Je bespaart zelfs als de verlichting in bepaalde ruimtes continu in dimstand brandt. 

In welke ruimtes kun jij het licht vaker uit laten? 

Wil je advies of twijfel je wat de slimste keuze is: bewegingssensoren of dimmen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend lichtadvies.

Ik wil lichtadvies!
Onder nieuwsitem

Eerdere Nieuwsberichten

Pre Lite.nl

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u dan in!

Blijf op de hoogte van interessante informatie en nieuwe producten

U hebt u succesvol ingeschreven!