Bespaar op uw energienota met Pre-Lite

Hoe een Amsterdamse VvE-beheerder 70% bespaarde door de gevoeligheid van lichtsensoren aan te passen

Dag en nacht brandde het licht in de parkeergarage. ‘Geen probleem, want het is led-verlichting en ik bespaar flink’, zo vertelde deze klant ons tevreden. Toch kregen ze ook klachten van bewoners dat de lampen altijd aan stonden. En eigenlijk waren ze ook wel benieuwd of er nóg meer te besparen viel. Dat viel er zeker; 70% om precies te zijn …

Via de slimme meter was al zichtbaar dat er flink op energie werd bespaard sinds we led-verlichting installeerden. Maar wij zagen kansen om de tevredenheid van bewoners te verbeteren én nog meer te besparen.

Tevreden bewoners

We stelden bewegingssensoren in zodat de verlichting alleen aan gaat als er iemand in de ruimte is. Die stelden we bovendien steeds verder scherp. Een vrachtwagen die langs rijdt is tenslotte geen reden om het licht aan te laten springen. De juiste balans van gevoeligheid verlaagde het aantal opmerkingen en klachten van bewoners over de verlichting naar nul.

Nog meer besparen

De minimale gevoeligheid van de bewegingssensor in de wand (we gebruikten plafond armaturen serie Rijn) zorgde ook voor nog eens 70% extra besparing op de energienota. Het verbruik ging van 3X36 watt naar 1X25 watt, en in de dimstand bleef er zelfs maar 5 watt over. Simpelweg door de led-verlichting weer uit te laten gaan als iemand voorbij is gelopen.   

Twijfelt u of uw verlichting nog slimmer afgesteld kan?

Wacht dan niet en plan een bespaarscan in:

Gratis en vrijblijvend

Inclusief overzicht bespaarkansen

Ook als u al led-verlichting heeft

Volledig Corona-proof uitgevoerd

Pre-Lite.nl

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u dan in!

Blijf op de hoogte van interessante informatie en nieuwe producten

You have Successfully Subscribed!