Bekijk al onze producten

Project VVE De Mare3 te Alkmaar

Pre-Lite heeft in opdracht van de vastgoedbeheerder MVGM alle verlichting van het appartementencomplex van de VVE DE MARE 3 te Alkmaar vervangen.
Het betreft de verlichting in de openbare ruimten, zoals trappenhuizen, liftportalen, entree en bergingen.
Bewoner Nico van Langen, die ook toezicht houdt op het functioneren van de diverse installaties van dit 7 verdiepingen appartementencomplex, vertelt iets over de achtergronden.

“De oude verlichting in dit appartementencomplex ging heel vaak stuk, waardoor de onderhoudskosten erg hoog waren er een onveilige situatie ontstond. Deze verlichtingssituatie was voor de nieuwe verzekeringsmaatschappij de reden, om pas tot verzekering over te gaan, nadat de gehele verlichting zou worden vervangen. Het VVE bestuur heeft bij meerdere bedrijven een offerte aangevraagd en al snel ging de opdracht naar Pre-Lite, vanwege de hoge kwaliteit en de zeer scherpe prijs van de aangeboden verlichting en montage.

De oude PL verlichting (2 x 18 watt per stuk) in de openbare ruimten waren 24 uur per dag ingeschakeld en schenen hinderlijk door de bovenramen van de voordeuren van de 29 appartementen. Ze moesten regelmatig worden vervangen en door de warmteafgifte werden de witte kappen erg geel, waardoor de lichtopbrengst sterk daalde.
Kortom, onnodig energieverbruik, hoge onderhoudskosten en regelmatig onveilige situaties voor de bewoners.”

Pre-Lite heeft alle oude armaturen verwijderd en afgevoerd, waarna deze naar Wecycle te Zoetermeer zijn gebracht, die heeft gezorgd voor de recycling.

Vervolgens heeft Pre-Lite slimme LED armaturen gemonteerd die in de hoogste stand maar 12 watt verbruiken en in stand-by slechts 3 watt. De armaturen beschikken ook over een bewegingssensor en vele zijn voorzien van een noodbatterij.
Alle armaturen kunnen afzonderlijk worden ingesteld middels een afstandsbediening, waarbij rekening kan worden gehouden met de individuele wensen van de bewoners.

Resultaat: project uitgevoerd in 32 uur, een energiezuinige duurzame lichtoplossing, energiebesparing van meer dan 70%, altijd een veilige situatie, een hogere lichtopbrengst en meer comfort voor de bewoners.
In de videoclip geeft Nico van Langen een rondleiding en toelichting op de nieuwe situatie.

Bekijk ook andere producten

Pre-Lite.nl

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u dan in!

Blijf op de hoogte van interessante informatie en nieuwe producten

You have Successfully Subscribed!